Juhendid peale hammaste valgendamist

NB! Kõige ohtlikum aeg hammaste värvimuutuse tekkeks on 48 tundi pärast protseduuri ja sel ajal on vaja rangelt järgida toitumispiiranguid!

48 tunniks tuleb täielikult menüüst välja jätta mustikad, sinikad, mustad sõstrad. Need toiduained teevad hambaemaili tumedamaks.
Punast veini ei tohi tarbida pärast hammaste valgendamist ega koduse valgendamiskuuri ajal.

Lisapiirangud – ei tohi tarbida kanget musta teed, sojakastet, peeti, punaseid kastmeid, koolat, värvilisi gaseeritud jooke, värskelt pressitud granaatõuna- ja porgandimahla.
Vältige tuleks happelisi toite, tsitruselisi, hapusid puuvilju.
Ei soovitata süüa väga külma ja kuuma toitu (näiteks jääga joogid, jäätis). Toidu temperatuur peaks olema neutraalne.
Must kohv – optimaalne oleks see menüüst välja jätta, tarbida on lubatud kohvijooke, mis sisaldavad palju piima: latte/cappuccino.

Mittesoovitatavate toodete tarbimise korral on võimaluse korral vaja hambaid pesta valgendava hambapastaga (äärmuslikel juhtudel tavalise pastaga).
Kasutada ei tohiks värvilisi suuloputusvedelikke ja musta värvi hambapastasid.

P.S. Kodus on soovitatav kasutada individuaalseid kapesid, et säilitada hammaste värvi, aga ka remineraliseeriva ravikuuri läbimiseks.

News home

test